Noutati

» 05.07.2011
Sa lansat situl oficial www.lagoto.ro
» detalii.... 

Cainii pentru recoltat Trufe

Un caine de recoltat trufe bun si cu citiva ani de experienta poate costa o mica avere, dar va face toti banii. Daca vreti in schimb sa incepeti de jos si cu bani putini, puteti cumpara un pui pe care sa-l dresati dumneavoastra sau sa-l duceti la dresat la cineva cu mai multa experient

In oricare varianta va sfatuiesc sa va indreptati atentia spre o rasa de caini care nu are instinctul de vinator prea puternic. Un caine care in padure va fi foarte interesat de urmele de vinat nu va prea avea timp sa caute trufe si e pacat sa pierdeti vremea ascultind cum se plimba vintul printre frunzele copacilor… pina se intoarce cainele dintr-o goana.


Daca credeti ca sinteti o persoana cu o personalitate puternica, sau aveti mare experienta in dresajul canin, puteti incerca si dresarea unui caine dintr-o rasa de vinatoare, doar ca va trebui sa fiti tot timpul cu ochii pe caine si sa-l chemati inapoi de cite ori cainele merge pe urma de vinat. Un caine bun va merge dupa trufe si la 500-600 metri, mai ales cind veti cauta locuri noi, iar diferenta dintre o goana la vinat si cautarea unui loc nou va fi destul de greu de deosebit.

Cumparati cainii de la un crescator de incredere. Achizitia unui caine cu probleme de sanatate, pe linga o afacere proasta, va va intrista vazind un prieten bun suferind (displazii ale articulatiilor, caderea parului, avitaminoze, rahitism, etc).

Atentie… cheltuielile medicale pentru un caine cu probleme de sanatate sint destul de mari si in acelas timp nu veti avea mult timp util pentru recoltarea trufelor.